KempenerKoerier
 
WERELDRECORDPOGING VUURSPUWEN DE ROOIE SOK
 
Wie kent ze niet, de vuurspuwers van de Rooie Sok uit Valkenswaard? Bart Janssens zegt dat zij inmiddels het grootste vuurspuwteam van Nederland zijn waarvan het vuurspuwcollege, de instructeurs van het team, een belangrijk onderdeel vormen.

De afgelopen elf jaar is het vuurspuwteam van de Rooie Sok al veelvuldig in actie gekomen op kermissen, braderieën, dancefeesten en bij diverse TV producties met hun vuurspuw-kunsten. De strikte veiligheidsprotocollen die dit team hanteert, dragen bij tot een positieve houing van controlerende ambtenaren en evenementenorganisaties.
Een gedeelte van dit team heeft zich gespecialiseerd in het verzorgen van workshops vuurspuwen waaraan al enkele honderden mensen hebben deelgenomen. En nu komt het ervan: een wereldrecordpoging. Bert Janssens: ‘Wij gaan een poging doen om met een wereldrecord in het Guiness Book of Records te komen. Studentenvereniging D’Artagnan uit Tilburg heeft onze groep de opdracht gegeven om deze wereldrecord-poging te verzorgen. Natuurlijk laten Bart,
 
vrijdag 9 februari 2007
Evelyn, Frank, Juriaan, Oniel, Gerrit, Rob en Peerke zo’n kans niet aan hun neus voorbij gaan. Op woensdagavond 14 maart om 20.00 uur wordt Tilburg dus overspoeld door een vlammenzee van honderdvijftig vuurspuw-vlammen, althans, dat is het streven van het vuurspuwcollege.’
De gemeente Tilburg heeft inmiddels haar goedkeuring gegeven aan dit evenement en zelfs de brandweer van Tilburg is laaiend enthousiast. Om het evenement kracht bij te zetten heeft D’Artagnan contact gezocht met de Brandwondenstichting en opbrengsten uit dit evenement gaan naar deze stichting. Janssens: ‘Mocht jehet dus niet zien zitten om zelf mee vuur te spuwen, dan ben je altijd nog in de gelegenheid deze studentenvereniging te steunen met de inzameling voor het goede doel. Als je al ooit van één van deze instructeurs gevolgd heb, kan men zich bij mij aanmelden om eerst een opfriscursus te volgen. Deze vinden plaats op zaterdag 3 en zondag 4 maart in Valkenswaard. Voor mensen die nog nooit vuur hebben leren spuwen en deze kans niet aan hun neus voorbij willen laten gaan is er de mogelijkheid zich op te geven via de mail:
aanmelden@wereldrecord-vuurspuwen.nl of bij Bart Jansens van het café De Rooie Sok, telefoon 040-2075310